Sådan fungerer Viaplays sendinger

Der findes forskellige trin for at en fodboldskamp, en film eller et afsnit af en serie skal kunne komme hjem til dig. Nysgerrig? Følg med herunder.
For at du som kunde altid skal have en god kvalitet på udsendelserne i overensstemmelse med din enheds kapacitet, så sendes indholdet med hvad vi kalder “Adaptive Bit Rate”-teknologien. Med dette menes at videokvaliteten og skærmopløsningen er tilpasset efter din internethastighed samt kapaciteten af den enhed som anvendes. Med andre ord – hvis du har en stabil og konstant opkobling, vil du få en stabil og konstant oplevelse. Er din opkobling derimod varierende, kan din sending også komme til at variere i kvalitet og du kan derfor opleve at det buffer.

Her kan du se, hvilke vej udsendelsen tager for til sidst at lande hjemme hos dig.
Når en person vælger noget at vores indhold, så sendes der automatisk en forespørgsel. Forespørgslen bliver derefter opfanget af en CDN (Content Delivery Network), som senere samler og overfører den nødvendige information om din enhed og internethastighed til distributøren af indholdet.

CDN er altså et system af udsendelseservere som leverer indhold til anvenderen baseret på forskellige variabler. Systemet vælger automatisk den CDN som er teknisk nærmest modtageren – ikke nødvendigvis geografisk. Skulle serveren blive overbelastet, så vil anvenderen blive koblet op til en anden server – samme ting vil ske hvis en server går ned. Med dette system kan Viaplay altså ikke blive overbelastet.

Forsinkelser på live-events?
Afhængigt at hvordan enheden tager imod strømmen, kan forsinkelserne variere i tid. I og med at signalet skal kodes, så det er tilpasset til at blive sendt digitalt over internettet i stedet for en lineær TV-udsendelse, kan der forekomme en forsinkelse med op til 90 sekunder, når det eksempelvis kommer til live-events.