Skift DNS til operatørens

Da Viaplay bruger forskellige Indholds Distributions Netværker (CDN) til at levere stream-data til forbrugerne, er det vigtigt at bruge en DNS-server, der er lokal.

Bruger du “GoogleDNS” eller “OpenDNS” så kan CDN’et for eksempel tro, at du er i USA, og du vil derefter blive forbundet til den server, der antages at være den nærmeste.

Man kan ændre sit valg af DNS i routeren, men hvordan varierer meget, afhængigt af producenten. Kontakt din internetudbyder for at finde frem til de korrekte DNS-indstillinger.

For at ændre dine DNS-indstillinger, skal du aktivere DHCP eller ændre andre TCP / IP-indstillinger:

1. Åbn Netværksforbindelser ved at klikke på knappen Start, og klik derefter på Kontrolpanel. Skriv adapter i søgefeltet og klik på Vis netværksforbindelser under Netværks-og delingscenter.
  2. Højreklik på den forbindelse du vil ændre, og vælg Egenskaber. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller bekræftelse, skal du følge meddelelsen.
  3. Klik på fanen Netværk. Klik på Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4), eller Internet Protocol version 6 (TCP/IPv6, når du har valgt den rigtige forbindelse (se billedet neden under), skal du derefter klikke på Egenskaber.

Dialogboksen for netværksegenskaber

1. Gør et af følgende for at angive DNS-serverens indstillinger:
  • For at angive en DNS-adresse selv, skal du klikke på ”Brug følgende DNS server adresser”. Derefter skal du skrive adresserne på den primære og sekundære DNS-server i den Fortrukne DNS-server og Alternative DNS-server.

Dialogboksen for Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4-klientsystemer) – Egenskaber